China a scos tancurile pe străzi pentru a proteja băncile de oamenii furioşi. Presa internaţională, care a relatat incidentul, spune că un astfel de moment aduce aminte de tragicele evenimente din 1989, din piata Tiananmen.

Criza a lovit şi piaţa din China, astfel că băncile s-au văzut nevoite să aplice măsuri de austeritate dure. Una dintre aceste măsuri i-a înfuriat pe oameni după ce aceştia s-au trezit că nu mai pot retrage banii din conturi. Explicaţia oficială: accesul la conturi a fost blocat din pricina unei „actualizări a sistemului”.

Potrivit presei chineze, citată de economictimes.com, oamenii ar fi fost informaţi că banii lor au devenit „produse de investiţii” şi nu pot fi retraşi. Puşi în faţa unei asemenea situaţii, chinezii au devenit furioşi şi chiar au încercat să intre în sediul Băncii Centrale a Chinei pentru a-şi face singuri dreptate. Autorităţile au luat o măsură drastică şi au scos tancurile armatei pe străzi pentru a patrula în jurul băncilor.

https://observatornews.ro/extern/china-a-scos-tancurile-pe-strazi-pentru-a-proteja-bancile-oamenii-au-fost-informati-ca-nu-mai-au-acces-la-conturi-480330.html

Lasă un răspuns