28.7 C
Hong Kong
duminică, 14 iulie 2024
AcasăBeijing„Papilele gustative nu mint”. Purtătoarea de cuvânt al MAE chinez, luată peste...

„Papilele gustative nu mint”. Purtătoarea de cuvânt al MAE chinez, luată peste picior după o explicație uluitoare despre apartenența Taiwanului

Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a ministerului chinez de externe, a devenit ținta ironiilor pe internet după ce a scris pe Twitter că numărul de restaurante chinezești de pe insulă explica apartenența Taiwanului la China, informează AFP.

”Baidu Maps (una dintre principalele aplicaţii specializate în cartografiere din China) arată că la Taipei există 38 de restaurante (care propun feluri din provincia chineză) Shandong şi 67 de restaurante de tăiţei Shanxi”, scria duminică pe Twitter, o reţea de socializare blocată în China, Hua Chunying.

”Papilele gustative nu mint: Taïwanul a făcut întotdeauna parte din China. Copilul de mult pierdut va ajunge înapoi acasă”, sublinia în engleză purtătoarea de cuvânt, foarte cunoscută marelui public chinez.

Au început să curgă ironiile pe Twitter

Argumentul lui Hua Chunying cu privire la suveranitatea Chinei în Taiwan îi face să râdă pe mulţi internauți.

”Sunt peste 100 de restaurante de tăiţei ramen la Taipei, deci Taiwanul face parte clar din Japonia”, scrie pe Twitter unul dintr ei, răspunzându-i purtătoarei de cuvânt.

”Google Maps arată că sunt 17 McDonald’s, 18 KFC, 19 Burger King şi 19 Starbucks la Beijing. Papilele nu mint. China a făcut întotdeauna parte din America”, scrie ironic o altă persoană, parafrazând mesajul lui Hua Chunying.

mai mult la

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Descoperă mai multe la Hong Kong ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura