AcasăBeijingSUA, indignate de arestările în masă făcute în Hong Kong de Ziua...

SUA, indignate de arestările în masă făcute în Hong Kong de Ziua Națională a Chinei

Washington-ul s-a declarat, sâmbătă, „indignat” de arestarea a zeci de protestatari la Hong Kong, în timpul protestelor de Ziua Naţională a Chinei, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Ziua de 1 octombrie este folosită de unii protestatari ca zi de acţiune pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de modul în care Beijingul conduce fosta colonie britanică.

„Suntem indignaţi de arestarea arbitrară de către guvernul din Hong Kong a peste 80 de persoane pe 1 octombrie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Morgan Ortagus într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

„Deplângem utilizarea continuă de către autorităţile locale a legii în scopuri politice, care este contrară respectării statului de drept şi a drepturilor omului, inclusiv a drepturilor la adunare şi liberă exprimare”, a adăugat ea.

Poliţia din Hong Kong a respins o cerere a organizaţiilor din societatea civilă de a-şi organiza marşul anual pe insula Hong Kong. Adunările a mai mult de patru persoane sunt interzise în conformitate cu restricţiile locale pentru combaterea coronavirusului.

mai mult la   /universul.net/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Descoperă mai multe la Hong Kong ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura