24.2 C
Hong Kong
luni, 23 mai 2022
AcasăBeijingSUA, indignate de arestările în masă făcute în Hong Kong de Ziua...

SUA, indignate de arestările în masă făcute în Hong Kong de Ziua Națională a Chinei

Washington-ul s-a declarat, sâmbătă, „indignat” de arestarea a zeci de protestatari la Hong Kong, în timpul protestelor de Ziua Naţională a Chinei, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Ziua de 1 octombrie este folosită de unii protestatari ca zi de acţiune pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de modul în care Beijingul conduce fosta colonie britanică.

„Suntem indignaţi de arestarea arbitrară de către guvernul din Hong Kong a peste 80 de persoane pe 1 octombrie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Morgan Ortagus într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

„Deplângem utilizarea continuă de către autorităţile locale a legii în scopuri politice, care este contrară respectării statului de drept şi a drepturilor omului, inclusiv a drepturilor la adunare şi liberă exprimare”, a adăugat ea.

Poliţia din Hong Kong a respins o cerere a organizaţiilor din societatea civilă de a-şi organiza marşul anual pe insula Hong Kong. Adunările a mai mult de patru persoane sunt interzise în conformitate cu restricţiile locale pentru combaterea coronavirusului.

mai mult la   /universul.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments