28.7 C
Hong Kong
duminică, 14 iulie 2024
AcasăDesignZeci de suporteri ai democrației din Hong Kong acuzati de marionetele regimului...

Zeci de suporteri ai democrației din Hong Kong acuzati de marionetele regimului de la Beijing

The New York Times: Zeci de suporteri ai democrației din Hong Kong au fost acuzați joi de catre autoritati de participarea la o demonstratie anuală în amintirea victimele protestelor din Piața Tiananmen din vara anului 1989.

Acesta este cel mai recent semnal persecutarii agresive a disidenței pe teritoriul  semiautonom Hong Kong.

Acuzatiile s-au pronunțat într-o săptămână care a fost plină de evenimente si acțiuni politice. Autoritățile de la Beijing și Hong Kong au invocat o nouă lege de securitate națională pentru a pune piedici opoziției.

Demonstratia în memoria tinerilor ucisi în piata Tiananmen de catre comunistii chinezi, a fost ținută anual, zeci de ani la rîndul, dar a fost interzisă pentru prima dată în acest an din cauza focarului de coronavirus.

Acuzatiile, legate de acest eveniment înainte de impunerea noii legi privind securitatea națională, au venit la o săptămână după ce o duzină de candidați pro-democrație, inclusiv parlamentari, le-a fost interzis dreptul să participe la alegerile legislative din septembrie.

A doua zi, guvernul din Hong Kong a amânat alegerile cu un an, folosind pandemia ca motiv pentru a justifica aceasta mișcare politica.

The New York Times; TimTwo dozen democracy advocates in Hong Kong were charged on Thursday with taking part in an annual vigil honoring the victims of the 1989 Tiananmen Square protests, the latest sign of the aggressive clampdown on dissent in the semiautonomous Chinese territory.

The charges came on the heels of a politically fraught week as the authorities in Beijing and Hong Kong invoked a sweeping new national security law to crack down on the opposition.

The June 4 Tiananmen vigil has been held for decades but was banned for the first time this year because of the coronavirus outbreak. The charges, tied to an event before the imposition of the national security law, came a week after a dozen pro-democracy candidates, including sitting lawmakers, were barred from running in legislative elections in September.

The next day, Hong Kong’s government postponed the election by one year, using the pandemic to justify the move.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Descoperă mai multe la Hong Kong ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura