22.2 C
Hong Kong
vineri, 1 decembrie 2023
AcasăHong KongAdio Hong Kong: Amnesty International obligată să-şi închidă birourile

Adio Hong Kong: Amnesty International obligată să-şi închidă birourile

-

Amnesty International a anunţat luni 25 octombrie că îşi închide birourile de la Hong Kong. Din cauza noii legi de securitate naţională impusă anul trecut de autorităţile chineze organizaţia neguvernamentală Amnesty International nu mai poate lucra liber în fosta colonie britanică.

Pas cu pas, o regiune a Chinei care ar fi trebuit să-şi conserve sistemul democratic a fost total supusă ascultării de regimul comunist de la Pekin. Organizaţia Amnesty International avea două birouri la Hong Kong, ele vor fi închise pînă la sfîrşitul anului. Preşedintele chinez Xi Jinping înţelege să reducă la tăcere orice voce disidentă la Hong Kong, probabil o repetiţie generală înainte de a lua sub ascultare şi insula Taiwan.

Legea adoptată anul trecut prevede pedepse severe pentru orice acţiune considerată de putere drept tentativă de secesiune, de subversiune, de asociere cu forţe străine. Legea este formulată suficient de vag ca să poată fi interpretată cum vrea puterea comunistă.

/www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca...

În decembie 2018 am decis să sărbătorim ziua natională a României pe teritoriul Chinei și nu regretăm deloc. A fost o vacantă plină de...