În decembie 2018 am decis să sărbătorim ziua natională a României pe teritoriul Chinei și nu regretăm deloc. A fost o vacantă plină de aventură, tradiție, experiențe unice și distracție.
Iată cele 10 lucruri despre Hong Kong:

  1. Este nevoie de deținerea unui pașaport nedeteriorat, a cărui valabilitate să depăsească cu cel puțin o lună perioada șederii în Hong Kong. Nu este nevoie de viză. Nu este nevoie de vaccinare.
  2. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Hong Kong este cuprinsă între octombrie și început de decembrie, când vremea este însorită, dar în același timp răcoroasă și plăcută (temperaturi cuprinse între 22 și 26 grade Celsius). Pentru a experimenta cele 2 mari festivaluri din Hong Kong ( Festivalul Primăverii și Festivalul Lanternelor), perioada ianuarie- februarie este cea mai potrivită.
  3. Rețelele de socializare functionează. Hong Kong este “O tară, două sisteme “- aici totul diferă fată de China traditională. Aceasta inseamnă că Hong Kong este o parte a Chinei, fără a aplica aceleași reguli.
  4. Noi am zburat cu Air China din Budapesta spre Hong Kong, cu escală în Beijing. Un bilet de avion a costat 399 euro dus/ întors, insă condițiile nu au fost cele mai bune: mâncare proastă, filme puține. Țin să menționez că biletele le-am achiziționat cu 3 luni înainte.

mai mult la explovers.ro

Lasă un răspuns