28.7 C
Hong Kong
duminică, 14 iulie 2024
AcasăBeijingSUA le oferă azil temporar cetăţenilor din Hong Kong

SUA le oferă azil temporar cetăţenilor din Hong Kong

-

Preşedintele SUA, Joe Biden, a decis joi să le ofere azil temporar cetăţenilor din Hong Kong prezenţi în Statele Unite ca urmare a ”eroziunii drepturilor şi libertăţilor lor” cauzată de China, decizie ce amplifică tensiunea dintre Washington şi Beijing, relatează AFP.

”Sprijinul SUA pentru oamenii din Hong Kong nu va scădea”, a scris Joe Biden într-un ordin executiv emis joi şi difuzat de Casa Albă.

Potrivit administraţiei americane, ”mii” de persoane ar putea beneficia de această măsură.

„În faţa arestărilor şi proceselor politice, a tăcerii presei, a restricţiilor impuse în alegeri (…), vom continua să acţionăm”, a avertizat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Jen Psaki.

China a ”bulversat total instituţiile din Hong Kong şi a reprimat libertăţile” locuitorilor săi, a afirmat, la rândul său, secretarul de stat american Antony Blinken, care vorbeşte despre un ”mesaj clar” trimis regimului chinez.

Textul publicat joi le cere autorităţilor americane pentru migraţie să le acorde cetăţenilor din Hong Kong care locuiesc în Statele Unite o amânare de 18 luni înainte de orice obligaţie de a părăsi Statele Unite.

Ambasada Chinei în Statele Unite a denunţat o decizie care ”interferează grav cu afacerile interne ale Chinei”.

mai mult la  /www.agerpres.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Hong Kong ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura