28.7 C
Hong Kong
duminică, 14 iulie 2024
AcasăBeijingDong Jingwei a trădat China şi a plecat în SUA cu secretele...

Dong Jingwei a trădat China şi a plecat în SUA cu secretele Sars-Cov-2. Era şeful contraspionajului chinez

-

Dong Jingwei, un politician chinez care a ocupat funcțiile de viceministru al securității statului și șef al contrainformațiilor în Ministerul Securității Statului a trădat regimul comunist din China şi a fugit în SUA cu secretele Sars-Cov-2, care a generat pandemia de coronavirus.

Dong Jingwei a trădat China şi a plecat în SUA cu secretele Sars-Cov-2. Era şeful contraspionajului şi odată preluat serviciile secrete americane, a recunoscut că noul coronavirus chinezesc provine din laborator.

Fuga din China comunistă a fost înregistrată în februarie 2021. Dong Jingwei are 57 de ani şi nu ar fi singurul nume important din Guvernul Chinei pe care l-ar fi „interceptat” americanii. Jurnalistul american Adam Housley a dezvăluit primul această informație. Racolarea șefului contraspionajului chinez este o lovitură năprasnică dată de serviciile americane. Housley a dezvăluit că agenţii speciali din FBI au fost primii care s-au ocupat de Jingwei. Ulterior, prelucrarea acestuia a fost pasată Direcției de Informații a Armatei SUA.

Cât de simplu a fugit trădătorul din China

În februarie 2021, fostul şej al contraspionajului din China a zburat din Beijing în Hong Kong și apoi din Hong Kong în SUA. Pretextul ales? Vizitarea fiicei care este studentă la o universitate din California. Această informaţie capătă substanţă mai ales că numele lui Dong nu a apărut aproape niciodată în presa de limbă engleză a Chinei.

mai mult la /evz.ro/dong-jingwei-a-tradat-china-si-a-plecat-in-sua-cu-secretele-sars-cov-2-era-seful-contraspionajului.html

 

Sky News host Andrew Bolt says recent reports have circulated that China’s „top spy catcher” has defected to the United States – supposedly willing to „offer the US secrets” about how coronavirus „did escape from a lab in Wuhan”.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Hong Kong ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura