28.7 C
Hong Kong
duminică, 14 iulie 2024
AcasăBeijingChina a lansat un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie, avertizând că...

China a lansat un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie, avertizând că va limita listările în SUA

-

China a lansat vineri un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie, avertizând că va limita listările în SUA, luând măsuri de înăsprire a reglementărilor privind utilizarea algoritmilor şi suspendând afacerile cu servicii cloud într-un oraş important, relatează Reuters.

De asemenea, Beijingul a atacat ceea ce a descris drept cultura ”haotică” a fanilor celebrităţilor, impunând noi restricţii asupra conţinutului care era deja controlat strict. Măsurile limitează şi mai mult libertatea de mişcare a unor giganţi tehnologici precum Alibaba Group şi Tencent Holdings, enervând investitorii, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor chineze în China şi în străinătate. Companiile chineze de tehnologie au atras miliarde de dolari prin listarea în străinătate, în special în Statele Unite, Beijingul promovând ani de zile o politică relaxată faţă de acest sector. Beijingul a trecut acum la impunerea de reguli precum interdicţia listării în străinătate a companiilor care ar putea implica un posibil risc de securitate, a declarat o persoană apropiată situaţiei.
 
În privinţa serviciilor cloud, autorităţile din Tianjin, un oraş cu 14 milioane de locuitori la sud de Beijing, a cerut companiilor controlate de municipalitate să transfere datele din sistemele cloud ale unor operatori privaţi precum Alibaba şi Tencent într-un sistem de stat, până în septembrie 2022, potrivit unui document din 12 august. Acţiunile Alibaba, cel mai mare provider de servicii cloud din China, au închis vineri în declin cu 4% la bursa din Hong Kong. Titlurile Alibaba listate la New York au coborât cu peste 3%.

Citeste mai mult: adev.ro/qyjalc

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Hong Kong ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura