32.1 C
Hong Kong
joi, 21 septembrie 2023
AcasăBeijingPatru lideri ai studenţilor din Hong Kong au fost arestaţi pentru 'apologia...

Patru lideri ai studenţilor din Hong Kong au fost arestaţi pentru ‘apologia terorismului’

-

Patru lideri ai studenţilor dintr-o mare universitate din Hong Kong au fost arestaţi miercuri pentru ”apologie adusă terorismului”, a anunţat poliţia locală, potrivit AFP.

La originea acestor arestări se află un comunicat controversat, publicat în iulie de un sindicat studenţesc după ce un poliţist a fost înjunghiat de un bărbat care a acţionat pe cont propriu, a declarat Steve Li, reprezentant al noii unităţi de poliţie însărcinate cu punerea în aplicare a legii privind securitatea naţională.
”Patru bărbaţi cu vârste între 18 şi 20 de ani au fost arestaţi astăzi; ei sunt membri ai sindicatului studenţesc şi ai consiliului sindical al studenţilor”, a declarat Li în faţa presei.

La 1 iulie, un bărbat cu vârsta între 50 şi 60 de ani a atacat cu un cuţit un poliţist, după care s-a sinucis cu aceeaşi armă. Autorităţile apreciaseră că acest act reprezintă ”terorism intern”. La scurt timp, sindicatul studenţilor din Universitatea Hong Kong (HKU) a dat publicităţii un comunicat în care îşi exprima ”tristeţea profundă” după moartea agresorului şi recunoştinţa pentru ”sacrificiul” său.

Acest comunicat a provocat o controversă intensă. Ulterior, sindicatul a retras comunicatul şi a prezentat scuze pentru termenii folosiţi. ”El a înnobilat, justificat şi glorificat terorismul şi un atac şi a încurajat actele suicidare”, a subliniat Steve Li.

mai mult la    www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca...

În decembie 2018 am decis să sărbătorim ziua natională a României pe teritoriul Chinei și nu regretăm deloc. A fost o vacantă plină de...