Românul a fost într-o excursie la Hong Kong, unde erau declarate deja trei cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Întors acasă, a constatat că la Otopeni nu există niciun control medical pentru pasagerii veniți din Asia, apoi a mers singur la spital, de unde a fost trimis la DSP.

„Timp de o săptămână, mai exact între 24 şi 31 ianuarie, am respirat aproape acelaşi aer cu coronavirusul, fiind la o aruncătură de mască de protecţie de epicentrul acestuia. Mai exact, am călătorit la Hong Kong şi, chiar dacă nu-mi plac jocurile de noroc, pentru o zi am vizitat Las Vegas-ul Asiei, nu mai puţin celebrul Macau.

În acestă perioadă, erau deja declarate trei cazuri de îmbolnăvire în Hong Kong şi numai unul în Macau, deci lucrurile stăteau bine în general şi extrem de bine pentru turişti, în special. Oricât de cinic ar suna, coronavirusul a venit la pachet (pentru noi turiştii) cu o serie de avantaje nesperate.

Zborul Doha-Hong Kong se efectuează cu o aeronavă Boeing 777, cu peste 300 de locuri. Noi am fost maximum 50 pasageri, personalul de bord părând mult mai numeros decât clienţii. Cozile interminabile de la diferite atracţii turistice şi despre care citisem pe absolut orice forum de specialitate, au fost inexistente.

Gradul de ospitalitate şi atenţie pentru turişti era la cote maxime. În afară de recentul coronavirus, demonstraţiile aproape zilnice şi de multe ori violente din Hong Kong au dus la o scădere a încasărilor din turism, în ultima perioadă, cu peste 60%.

Întorcându-mă la virus, masca chirurgicală era în top ca măsură de protecţie, exitând deja chiar un fel de fashion trend, în sensul că nu se făcea să ieşi pe stradă cu o mască de o culoare care să nu se asorteze la pantaloni sau măcar la pantofi.

mai mult la  newsweek.ro/actualitate/marturia-unui-roman-care-s-a-intors-din-hong-kong

Lasă un răspuns